ServeisActivitatsRutesEsportNaturaCultura
INICI
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
FRANÇAIS
 


Des de la Fira del Batre a La Fuliola fins la Matança del Porc de l'Espluga Calba, passant per la Fira del Vi de Verdú o la del Coc a Tàrrega, en l'Agenda d'Activitats

L’allotjament és ideal per assistir a la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega, seguir la Ruta del Cister iniciant per Vallbona de les Monges, visitar l’Estany d’Ivars i Vila-sana, fer la Ruta dels Castells de la Segarra, visitar Guimerà o Verdú, els pobles ibèrics del Molí de l’Espígol o Arbeca, els Tres Tombs d’Anglesola, la Fira del Batre a la Fuliola, Campionat Mundial de Motocròs de Bellpuig.                                                                                                   


Al poblet de Vilagrassa, a part de la tranquil·litat i el bon ambient, hi trobareu l’església de Santa Maria, d’origen romànic, i que és l’edifici que dóna més personalitat al poble. De l’església d’època medieval, només en resta “la portalada romànica”, que pertany a l’Escola Lleidatana.
El campanar de planta quadrada és de transició del romànic al gòtic i ofereix una perspectiva particular per la seva manifesta inclinació. L’any 1976 fou declarada Bé Cultural d'Interès Nacional.                                                                                                                                                                                               

Podeu passejar en cavall o carro en qualsevol dels dos clubs hípics que ofereixen els serveis d’escola d’equitació o organitzen excursions en carro.

Si us va la bicicleta, trobareu rutes indicades que us portaran als pobles del voltant: Verdú, Anglesola, Tàrrega, Estany d’Ivars, ... i si esteu ben preparats podeu optar per altres alternatives com la Ruta de la Vall del Corb -Guimerà, Ciutadilla, Rocafort, Vallbona de les Monges- o la Ruta de la Vall del Sió. 

Si preferiu activitats d’aventura podeu trobar molt a prop, una escola de vol amb parapent, ala delta o paramotor. A vint minuts en cotxe, camps per practicar el paintball i a trenta minuts podeu practicar l'escalada.

Si us agrada la natura la visita a l’Estany d’Ivars és obligada.

És el més gran de Catalunya, amb 132 has. Es pot fer una ruta circular molt bonica tant a peu com en bicicleta. 

Al capvespre podeu captar-hi esplèndides postes de sol amb el retorn de les aus que es preparen per passar la nit a la joca. Tot un espectacle! 

Un lloc perfecte per a portar-hi els nens a passejar.

La Ruta del Cister a la comarca de l’Urgell comença per Vallbona de les Monges. 

L’únic monestir cistercenc amb comunitat religiosa femenina i que, ha estat en actiu sense interrupció des de la seva creació fins al dia d’avui. 

És un monestir preciós. De dimensions reduïdes i dotat d’una bellesa singular, és l’exponent més clar de la importància de la dona en la època medieval. Declarat monument historicoartístic des del 1.931.

A cinc quilometres hi trobareu el Circuit de Motocros de Catalunya on es celebren diverses proves del Campionat Mundial. 

Al pla de Lleida hi ha diverses zones acotades de caça menor i molt a prop, al pantà d’Oliana i riu Segre, hi ha bones zones de pesca. 

A una hora de cotxe trobareu les platges de la Costa Daurada (Salou, Cambrils, Torradembarra, …) o pistes d’esquí com Port del Compte.

El país dels ilergets el trobem representat per dos jaciments de ciutats que van existir fa més de 2.500 anys: El Molí de l’Espígol a Tornabous (3 km de Vilagrassa) i La Fortalesa a Arbeca. Els dos es poden visitar per tenir una acurada idea de com vivien els nostres avantpassats.

La Segarra i l'Urgell són terres de reconquesta. on hi trobareu palaus, castells i torres de defensa en molt bon estat de conservació. 

Des de Ciutadilla i Verdú fins a Florejacs i Vicfred podeu visitar Les Oluges, Vallfereosa, Malgrat, l'Aranyó, Montcortès, Les Pallargues, ...

Molt a prop de Vilagrassa hi trobareu poblets d’origen medieval amb el casc antic en disposició de defensa, com Montfalcó Murallat o El Mas de Bondia, o amb els típics carrers amb porxos, fonts, esglésies, palauets i castells, com a Guimerà i Verdú.  

A part del bonic casc antic, a Verdú hi trobareu el museu del joguet i diversos tallers i botigues d’artesania de terrissa. Hi ha forns on encara es couen els càntirs de terra negra típics de la zona. A la vila de Bellpuig hi trobareu un camp de Pitch and Putt.

A Tàrrega, capital de la comarca, hi trobareu tots els serveis: botigues, cinema, teatre, museu comarcal, .... És coneguda internacionalment per la Fira del Teatre al Carrer, un cap de setmana que no es poden perdre els amants de l’espectacle: circ, malabars, teatre, titelles, ...

 La tradicional festa dels tres toms es pot observar a Anglesola en una de les participacions d’animals i carros més gran de Catalunya.  També podeu trobar a Anglesola el museu del carro.